piatok 19. septembra 2014

Nové topánočky

Nedávno sme objednali nové topánočky pre Adamka. Sám si ich vybral. Chceli sme vyskúšať topánky z teórie "nohy naboso". Tak sme si o tom viac študovali. S topánkami, čo sme predtým kupovali sme neboli veľmi spokojní.

Čo u topánok hľadáme je:

  • prírodný priedušný materiál
  • široká topánočka
  • široká špička
  • ľahkosť a ohybnosť topánky
  • pohodlnosť pri nosení
Toto všetko sme zatiaľ nenašli v jednej topánke. Teraz sme však natrafili na barefootovú obuv. A tak sme to chceli vyskúšať. Pozreli sme zopár videí, stránok a zapáčilo sa nám to.

Webstránky s informáciami o barefootovej obuvi:

Tu je viac toho o chodení naboso a o topánkach. Sú tu rady, ako vybrať správnu obuv, videá, rôzne články. Špeciálne sa mi páčilo toto video http://www.nohynaboso.cz/jak-vybirat-obuv-pro-deti-4/ , tiež článok, ktorý vám ukáže, ako to vyzerá vnútri topánky v prípade správne zvolenej obuvi a nesprávnej http://www.nohynaboso.cz/cesta-do-hlubin-detske-boty-1-cast/ (druhá a tretia časť tiež).

Tu sú informácie, prečo je barefootová obuv dobrá, ako správne merať nožičky, topánočky.

Tu nájdete topánočky, ako vybrať správnu veľkosť a tiež zdôvodnenie, prečo barefootová obuv. Z tejto stránky sme si kúpili aj my topánočky. Jednak boli cenovo prístupné v porovnaní s topánkami z obchodu alebo z lekárne, a tiež boli veľmi pekné. Adamko si vybral Timi Braun.


A takto sa z nich tešil, keď sme ich vyzdvihli na pošte:



Doma sme ich obuli, veľmi ľahko, a šup do parku na vyskúšanie :)



Uvidíme, ako to pôjde ďalej, ale zatiaľ sme veľmi spokojní :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára